19. November 2015

Recertificering brugt fritureolie

På forretningsområdet håndtering af brugt fritureolie har vi en selvstændig certificering for bæredygtighed efter den standard, der hedder ISCC EU.

En sådan certificering er bevis for, at kravene til bl.a. flydende biobrændstofs bæredygtighed er opfyldt, som det er beskrevet i EU direktivet 2009/28/EF, populært kaldet VE direktivet.

Med ISCC certificeringen bidrager Marius Pedersen A/S til at sikre, at flydende biobrændstof overholder kravene om bæredygtighed, og til at brugt fritureolie genanvendes mest optimalt.

ISCC organisationen, der har udarbejdet standarden, har en komplet oversigt over de virksomheder, der har certificeringen, og dermed medvirker til at sikre bæredygtighed af biobrændsel, på deres hjemmeside.

Hvis du er interesseret så besøg ISCC, og skriv Marius Pedersen i søgefeltet. 

Primo november blev Marius Pedersen A/S' certificering på området efterprøvet af ISCC organisationen. En efterprøvning der betød, at vi havde besøg både fra ISCC organisationen og fra vores egen eksterne auditor.

Efterprøvningen foregik som et besøg i en af vores regioner, hvor både de fysiske rammer for håndteringen af fritureolie, såvel som papirarbejdet forbundet hermed blev grundigt gennemgået. Medarbejderne svarede professionelt på spørgsmål og fandt beredvilligt dokumentation frem. Efterfølgende blev Marius Pedersen A/S' ledelsessystem grundigt gennemgået.

Repræsentanterne fra både ISCC organisationen og det eksterne auditeringsorgan var ovenud tilfredse med resultatet. Vi fik bl.a. stor ros for vores håndtering og dokumentation, som de begge syntes var meget imponerende.