31. October 2016

Nyt Advisory Board skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen præsenterede i fredags et nyt Advisory Board - bestående af 12 erhvervsledere - der skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi og dermed øge virksomhedernes indtjeningsmuligheder, minimere miljøpåvirkningen og fremme en bedre anvendelse af ressourcerne.

Flere analyser viser, at der kan være vækstmuligheder i den cirkulære økonomi. Derfor skal det nye Advisory Board, inden sommeren 2017, komme med deres anbefalinger til, hvordan regeringen kan understøtte dansk erhvervslivs omstilling til cirkulær økonomi og dermed bidrage til bedre recirkulering af materialer og øget genanvendelse, så væksten styrkes og samtidig giver gevinster for miljø og klima.

De 12 erhvervsledere - heriblandt Salgs- og marketingdirektør Jeanett Vikkelsøe, Marius Pedersen A/S - er ansat i større og mindre danske virksomheder. De har alle en bred viden om de barrierer og muligheder, som virksomhederne støder på i forbindelse med omstillingen til en mere cirkulær økonomi.

Læs hele nyheden fra Miljø- og Fødevareministeriet.